EDIPSOS TERMALNA VODA

Trenutno se nahajam na otoku Evia, ki pripada Grčiji, v mestecu Edipsos. Prelepo majhno mestece, še zmeraj varno skrito pred množičnim turizmom.

Vendar pa ima ta del otoka že zelo dolgo zgodovino. Grška mitologija pravi, da je boginja Atena želela ustvariti mesto, kamor bi se lahko prišel Herkul regenerirati po bitkah. Skozi svojo dolgo zgodovino je otok obiskalo veliko znanih ljudi. Že v rimskem času je veliko rimskih voditeljev obiskovalo Edipsos in uživalo v njegovi zdravilni vodi. V sodobnejšem času pa je bil ljuba destinacija Greti Garbo, Sophii Loren, Aristotlu Onasissu, Winstonu Churchillu in ostalim.

Termalna voda, ki se nahaja na tem delu otoka, je zdravilna za mnoge bolezni. Za njo velja, da je dobra za zdravljenje akutnega in kroničnega revmatizma, deformacij zaradi artritisa, nevritisa, poškodb zaradi zmanjšane gibljivosti, ginekoloških motenj, kot so motnje v delovanju jajčnikov, zdravi pa celo nekatere oblike sterilnosti ter še mnoge druge bolezni.

Kljub vsem svojim prednostim pa je mestece še do pred nekaj leti predstavljalo počitniško destinacijo predvsem premožnejšim prebivalcem Aten, ki so se prišli sem odpočit, in ostalim premožnejšim znanim in manj znanim ljudem z vsega sveta.

Če vam časovna in finančna situacija dopuščata, vam obisk otoka Evia in mesteca Edipsos toplo priporočam, še posebej tistim, ki imate zdravstvene probleme, saj ima vroča voda, ki izvira na Edipsosu, večjo koncentracijo soli in mineralov kot ostale termalne vode.

Lep dan ti želim še naprej,

tvoja Glossy Lady. 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.