SOVRAŽNOST NA INTERNETU

Danes sem dobila na Instagramu zelo neprimeren komentar, oziroma ne neprimeren, ampak kar žaljiv, na podlagi moje “nesuhosti”.

Dolgo sem razmišljala ali bi o tem sploh pisala, saj se mi zdi, da tako dajem prednost enemu žaljivemu komentarju, vse ostale pozitivne pa mečem v senco. Vendar temu ni tako. S tem zapisom želim povedati svojo zgodbo in napisati svoj napredek in mogoče še nekomu pomagati prav s tem.

Namreč vsem nam se je že zgodilo, da smo kdaj iz različnih razlogov s strani nasprotnega spola dobili žaljiv komentar, opazko, izjavo. Stvar, ki bi se meni v preteklosti zgodila je ta, da bi me tak komentar res prizadel, o njemu bi praktično razmišljala še cel dan. Razmišljala bi, kako na čim bolj žaljiv način odgovoriti taki osebi in jo spustiti še na nižjo raven, kot je ona mene. Seveda se je iz takih situacij razvilo še hujše zmerjanje in še težje besede in to med dvema osebama, ki se med seboj sploh ne poznata. Razmišljala bi tudi o tem, zakaj si da nekdo za pravico in dolžnost sploh pisati ali izgovoriti žaljive komentarje drugi osebi. Za piko na i mi moj obrambni mehanizem ni nikoli dovoljeval, da ostanem nedorečena ali bog ne daj žrtev in sem vedno zelo burno odreagirala na take stvari.

Danes, toliko let kasneje, ko se mi je res po dolgem času zgodil tak žaljiv komentar, sem ga naprej prebrala, pogledala sliko, ki si je zaslužila tako neodobravanje in se res lepo pomirjeno nasmejala. Zakaj? Ker sem dojela, da ni pomembna niti slika, ki jo objaviš, niti tvoja pojava v javnosti. Komentirali te bodo vedno ljudje, ki niso zadovoljni sami s sabo. Njihova bolečina in njihovo neznanje je tisto, ki komentira negativno. V mojem primeru danes je imela oseba zaprt in lažen profil. Njegov cilj je bil verjetno in je še zmeraj, da bi se nekdo počutil kakor on/ona. Mogoče pa on/ona v svojem okolju ni sprejet-a in zato isto širi naprej med ljudi. Iskreno mi je bilo te osebe kar malo žal.

Kar se mene tiče, sem na komentar odgovorila in se mu zahvalila za njega, ter mu/ji zaželela lep dan in niti na pamet mi ne pade, da bi neprimerno objavo izbrisala. Ker to, kar pišemo o drugih, je tisto kar sami nosimo v srcu.

tvoja Glossy Lady. 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.